DOLAR 38,6411 0.04%
EURO 43,8854 -0.19%
ALTIN 4.214,90-1,17
BITCOIN %
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

sponsor reklam
Mühürsüz satılan etlere dikkat: “Ne eti olduğu belli değil”
22 okunma

Mühürsüz satılan etlere dikkat: “Ne eti olduğu belli değil”

ABONE OL
18 Nisan 2025 18:05
Mühürsüz satılan etlere dikkat: “Ne eti olduğu belli değil”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana’da Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı verilerde, birçok işletmede kebap harcında taşlık ya da tek tırnaklı hayvan eti tespit edildi.

Bu durum, işini düzgün yapan esnafı da zan altında bırakırken, bazı işletmelerin hala mühürsüz et satmaya devam ettiğini gösteriyor.

Uzmanlar, mühürsüz satılan etin kaynağı belli olmadığı için dikkat edilmesi gerektiğini konusunda uyarıyor.

KEBAPÇILAR UYARIYOR

Kebapçı Yaşar Aydın, konu hakkında şunları söyledi: “Gerçek orijinal Adana kebap, erkek kuzu etiyle yapılır. Bizler de hep erkek kuzu eti ve kaburgası kullanıyoruz. Ben hep mühürlü et kullanırım. Etlerim mezbahada kesilir, kaçak kesim olmaz. Dana eti, dişi erkek ya da kuyruk yağı kullanmam. İnsan sağlığı her şeyden önce gelir. Bir işi yaparken gönül rahatlığıyla yapman lazım.”

NE ETİ OLDUĞU BELLİ DEĞİL

Kaçak kesimin yol açabileceği sağlık risklerine dikkat çeken Aydın, şu ifadeleri kullandı:

Bir işi yaparken tam yapmanız lazım. Hiçbir imkansızlık, sağlıksızlık değildir. Tavuk kesilen yerin etten ayrı, et kesilen yerin tavuktan ayrı olması lazım. Bıçakları bile ayrı olmalı. Çünkü bu ürünler hemen çapraz bulaşa yatkın. Sebze yeri ayrı, et ve tavuk saklama yerleri ayrı olmalı. Mühürsüz etler kaçak kesim olur. O et dişi midir ya da başka bir et midir bilinmez. Vatandaşlar da mühürsüz et tüketmemeli.

“BU İŞLER OYUNCAK DEĞİL”

Sağlıklı üretimin Adana’nın marka değerini artıracağını vurgulayan Aydın, “İşletmeler ne kadar hijyenik olursa zaten Adana kebabın lezzetine diyecek yok. Marka imajımız daha da artar. Hijyen kurallarına dikkat etmeliyiz. Bu işleri önce kendin için yapacaksın. Sağlık her şeyden önce gelir. Bu işler oyuncak değil.” dedi.

HİJYEN ÖN PLANDA

Adana’da kebap yiyen vatandaşlar da hijyen konusunda hassas.

Antalya’dan gelen Kamile Aslan, mekan tercihinde temizliğin öncelikli olduğunu belirterek şunları söyledi: “İlk kez Adana kebap yedim ve çok beğendim. Bir mekana gittiğimde önce hijyen ve temizliğe dikkat ediyorum. Hijyen ve temizlik benim için çok önemli.”

Müşteri Gökhan Aslan ise, halk sağlığı için hijyen kurallarına mutlaka uyulması gerektiğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)ensonhaber iconGülnihal Kaya
Editor

Haber Kaynak : ENSONHABER.COM

“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”


En az 10 karakter gerekli





HIZLI YORUM YAP
Türkiye pazarında popüler bahis siteleri ve Yeni kullanıcılarına çeşitli deneme bonusları sunan siteler yer almaktadır.
deneme bonusu veren siteler kullanıcılara bedava bahis imkanı sağlar. Bu sayede, kullanıcılar siteyi risksiz bir şekilde deneyebilir. Deneme bonusları, sitenin güvenilirliğini test etmek için idealdir.
bonus veren siteler